Over ons

   Wat doen we?
   Statuten
   Logo

Wat doet de Dutch Cryonics Organisation?     

Cryonics heeft alleen een kans van slagen als er zo snel mogelijk na het overlijden van de patiënt kan worden begonnen met de procedure. Ook is het belangrijk de patiënt zo snel mogelijk na overlijden te koelen om het vervalproces te vertragen. Het belangrijkste is dat wordt voorkomen dat de hersencellen door het stoppen van de zuurstoftoevoer gaan afsterven en aftakelen. De meeste cryonisten dragen daarom een SOS-kettinkje (een zgn 'dogtag') of armband waarop de allernoodzakelijkste informatie staat en het telefoonnummer van de betreffende cryonics provider of support-organisatie.

Er moeten mensen zijn die die procedures gaan regelen en uitvoeren. Ook zal het vervoer naar Amerika geregeld moeten worden, omdat daar de enige twee cryonics opslagfaciliteiten ter wereld zijn. (Overigens is een Nederlandse opslagfaciliteit op dit moment niet mogelijk,omdat dat in strijd zou zijn met de wet op de lijkbezorging.) Voor Nederlandse cryonisten die bij Alcor hun contract hebben, geldt dat Alcor in principe de verantwoordelijkheid op zich neemt om deze dingen te verzorgen. Maar Alcor heeft buiten de VS geen infrastructuur, dus bij onverwacht overlijden zou het lang duren voordat Alcor in Nederland ter plekke is of hier iets weet te regelen.

Vandaar dat zowel Alcor-leden als Cryonics Institute-leden baat hebben bij een Nederlandse supportorganisatie die in het geval van overlijden snel zorgt voor koeling, de suspensieprocedure en vervoer naar de VS. Daarom is in 2001 de DCO opgericht, de Dutch Cryonics Organization, of, in het Nederlands, de Nederlandse Cryonisten Vereniging. Iedereen met een cryonics-contract kan hiervan lid worden

Mensen die nog geen cryonics-contract hebben kunnen aspirantlid worden, en krijgen dan indien gewenst van de DCO hulp en advies bij het regelen van een cryonics-contract.

 

  Home           Cryonics           Over ons           Lid worden           Contact
  Dutch Cryonics Organisation